eBoi
Jak załatwić sprawę?
Informacja z kontroli bezpieczeństwa grilli i podpałek (III kw. 2017r.)
Wojewódzki Inspektorat Inspekcji Handlowej w Szczecinie w III kwartale 2017r. przeprowadził kontrole w zakresie bezpieczeństwa grilli i podpałek. Kontroli poddano 14 partii produktów. Kontrole przeprowadzono u producenta i sklepach wielkopowierzchniowych. Przeprowadzono badania organoleptyczne oraz oceniono oznakowanie ww. produktów na zgodność z wymaganiami określonymi w rozdziale 2 i art. 10 ustawy z dnia 12 grudnia 2003r. o ogólnym bezpieczeństwie produktów (Dz. U. z 2015 r., poz. 322). Zakwestionowano 1 partię produktów z uwagi na oddzielenie się dozownika od opakowania, co ustalono w trakcie badań laboratoryjnych. W odniesieniu do tego produktu akta sprawy zostały przesłane do Prezesa Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów celem wszczęcia postępowania.
Beata Manios- rzecznik Inspekcji Handlowej w Szczecinie
Tel. 0-91 4225239 wew. 36
Metadane - wyciąg z rejestru zmian
Akcja | Osoba | Data |
---|---|---|
Dodanie dokumentu: | Paweł Pacała | 11-12-2017 08:14 |
Osoba, która wytworzyła informację lub odpowiada za treść informacji: | 11-12-2017 | |
Ostatnia aktualizacja: | - | 11-12-2017 08:14 |